Božinović o popuštanju mjera: “1. veljače se neće dogoditi ništa spektakularno”

Tijekom jutros održane konferencije za medije Nacionalnog stožera, Davor Božinović rekao je kako nije primio zahtjev kafića da im se dopusti kuhanje kave za van, ali je ponovio kako u idućih deset dana procjenjuju sve mjere i do tada se neće mijenjati ništa.

Upitan idemo li u smjeru pooštravanju mjera kao Njemačka, Božinović je poručio kako mi imamo svoj vlastiti pristup koji nas je držao u skupini zemalja koji se dobro nose s virusom.

‘Zbog zemljopisnog položaja, trgovine i turizma te dijaspore bili smo posebno pažljivi i pratimo trendove izvan Hrvatske. Više puta smo kazali da Hrvatska nije otok i niti jedna država se ne može tako ponašati, mi možemo u jednoj mjeri utjecati na stanje kod nas ali trajno rješenje ove svjetske krize je u promjeni pandemijske klime a to mogu napraviti samo skupine zemalja poput EU-a. U ovoj utrci s vremenom mi želimo imati jasnu sliku, pregled svega i o mjerama koje ćemo donositi bit će proizvod brojnih razgovara i epidemiološke situacije kod nas’, rekao je ministar unutarnjih poslova i dodao da nikad nismo imali copy paste mjere.

‘1. veljače sigurno nije datum kada će se događati nešto spektakularno po pitanju popuštanja mjera’, zaključio je Božinović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...