Diler bježao s Mustapstana, nakon što mu je blokiran put pokušao pregaziti policajce!

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe, hrvatskim i francuskim državljaninom, koje se sumnjiči za više kažnjivih radnji.

Naime, dana 31. prosinca oko 12 sati u Zadru na području Musapstana policijski službenici su zatekli dvije muške osobe, hrvatskog državljanina u dobi od 35 godina i državljanina Francuske u dobi od 26 godina, za koje postoji sumnja da su se po prethodnom zajedničkom dogovoru sastali radi preprodaje droge.

Kada su policijski službenici od njih zatražili identifikacijske dokumente, 35-godišnjak koji je stajao pored osobnog vozila Chrysler Voyager talijanskih nacionalnih oznaka, naglo je ušao u vozilo te se udaljio cestom DC-08 u pravcu Murvice.

Odmah potom policijski službenici su krenuli u potjeru za vozilom dajući svjetlosna i zvučna upozorenja, na koja se vozač višestruko oglušio te nastavio vožnju prometnicom u smjeru sjevera, kojom prilikom je ugrožavao sigurnost drugih sudionika u prometu na način da je pretjecao kolonu vozila.

Ubrzo, na predjelu ulaza u mjesto Poličinik, put mu je blokiran te je vozilo zaustavljeno, a kada su policijski službenici prišli vozilu, izdali zapovijed vozaču da otvori vrata i izađe, 35-godišnjak se ponovno oglušio o više izdanih zapovijedi, zaključao se u vozilo te u jednom trenutku naglo startao i velikom ubrzanjem pokrenuo vozilo unatrag prema mjestu gdje je stajao policijski službenik, koji je izbjegao udarac izmaknuvši se s kolnika, kojom prilikom je lakše ozlijeđen.

Kako se vozač unatoč upozorenjima i dalje nije zaustavljao i nastavio vožnju unatrag bez kočenja, te tako svjesno i drugog policijskog službenike doveo u izravnu opasnost da bi ih pregazio, usmrtio ili teško tjelesno ozlijedio, policijski službenici su uporabili vatreno oružje, pucajući u zrak te u pneumatike vozila.

Nakon toga se vozilo zaustavilo te su policijski službenici uz uporabu sredstava prisile muškarca uhitili te doveli u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje kojom prilikom je kod njega pronađeno tri PVC smotuljka sa sadržajem bijele praškaste tvari nalik na drogu kokain, ukupne težine oko 2,7 grama.

Na mjestu događaja izvršen je očevid, a vozilo je prevezeno u krug policije, gdje je temeljem naloga izvršena pretragu vozilu u kojem je pronađeno jedno pakiranje u kojem se nalazilo oko 9 grama kokaina i  jedno pakiranje u kojem se nalazilo oko 28 grama zelene biljne materije koja svojim karakteristikama ukazuje na drogu marihuanu te medicinska šprica s tekućinom nepoznatog sastava.

Isto tako i na predjelu Musapstana uhićen je 26-godišnji državljanin Francuske i doveden u službene prostorije policije, gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje.

Jučer, nakon kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je na štetu dva policijska službenika počinio kazneno djelo Teško ubojstvo u pokušaju te kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, 35-godišnji hrvatski državljanin je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Također je prekršajno sankcioniran iz zbog više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (upravljanje vozilom za vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije, nepridržavanje ograničenja i zabrana izraženih prometnih znakova, odbijanje naredbi policijskih službenika, nepropisno pretjecanje, nekorištenje sigurnosnog pojasa).

26-godišnji državljanin Francuske je u petak, 1. siječnja, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

U cilju utvrđivanja i drugih okolnosti i činjenica, kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...