Dubrovnik u 2021. očekuje 354 kruzera s preko 600 tisuća putnika

Ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo izjavio je u utorak kako su u 2021. godini za dolazak u Dubrovnik najavljena 354 broda na kružnim putovanjima s preko šesto tisuća putnika.

Pezo je kao gradski vijećnik HDZ-a sudjelovao u raspravi dubrovačkog Gradskog vijeća o visini turističke pristojbe za brodove na kružnom putovanju u međunarodnom pomorskom prometu kada se brod nalazi na vezu u luci ili sidrištu luke na području Grada Dubrovnika 2022. godine.

„Tržište cruisera bi se moglo oporaviti od 1. lipnja. Najave su vrlo dobre, a hoće li se dogoditi ovisi o epidemiološkoj situaciji“, istaknuo je Pezo.

Gradski vijećnici Maro Kristić (Most) i Rikard Rossetti (DUSTRA) istakli su kako bi se odluka o visini turističke pristojbe trebala odgoditi, ali im je Pezo odgovorio kako su brodari upoznati s odlukom te da su pristojbe već ranije uračunate u njihove aranžmane pa nikome neće biti opterećenje.

Na dubrovačkom gradskom vijeću je, između ostalog, potvrđeno kako bi radovi na ključnom infrastrukturnom projektu u Dubrovniku, uređenju Lapadske obale, trebali početi sredinom veljače. Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković istaknuo je kako se oko toga stvara umjetni problem koji ne postoji.

„Imamo sve pravomoćne dozvole i suglasnosti svih resornih ministarstava. Započet je i dovršen postupak izvlaštenja, raspisan je natječaj i za koji dan će biti okončan. Ako ne bude žalbi, radovi počinju sredinom veljače“, izjavio je Franković dodavši  kako koncesionar lučkog područja Marina Frapa problem preklapanja koncesijskog dobra treba riješiti s koncesionarom Republikom Hrvatskom.

Na dubrovačkom gradskom vijeću odlučeno je kako će predstavnici Grada Dubrovnika u Upravnom vijeću Zaklade „Blaga djela“ biti Terezina Orlić, Nada Medović i Suzana Kosović.

Vijećnici su također donijeli odluku o nagradama Grada Dubrovnika za 2020. godinu. Dobitnik Nagrade za životno djelo je bivši dubrovački gradonačelnik Nikola Obuljen, dok su dobitnici godišnjih nagrada Maja Nodari, fra Pijo Pejić i Družba sestara franjevki od Bezgrešnog začeća. Priznanja će im biti dodijeljena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća uz Dan Grada Dubrovnika i Festu sv. Vlaha.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...