Eurowings će od svibnja jednom tjedno povezivati Zadar s novim berlinskim aerodromom

Rijeka, Zadar, Split i Dubrovnik ovog će ljeta imati direktnu avioliniju prema novoj berlinskoj zračnoj luci, javlja portal Croatianaviation.

Eurowings je u svom redu letenja za predstojeću ljetnu sezonu najavio ove četiri linije kao nove, iako su gotovo sve spomenute hrvatske zračne luke ranije imale vezu prema zračnoj luci Berlin Tegel, no s obzirom na to da je ta zračna luka zatvorena, promet prema Hrvatskoj prebacit će se u novu zračnu luku te će po prvi puta četiri hrvatska grada biti direktno povezana s novom zračnom lukom Berlin Brandenburg.

Prva će s prometom krenuti linija Berlin – Split – Berlin, pred blagdan Uskrsa. Početak sezone označit će let u subotu, 03. travnja. Kompanija planira na ovoj liniji prometovati sve do 30. listopada, svake subote, a od 01. lipnja broj tjednih letova porasti će na dva, naime, uvodi se dodatni let utorkom. U navedenom razdoblju Eurowings će između Splita i Berlina obaviti preko 50 povratnih letova i na tržištu u oba smjera ponuditi više od 17.500 sjedala! Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A319 i A320, kao i na svim drugim linijama prema Hrvatskoj.

Linija Berlin – Dubrovnik – Berlin krenuti će s prometovanjem 09. svibnja i prometovat će sve do kraja ljetnog reda letenja, 24. listopada. Dostupan je jedan let tjedno, svake nedjelje, pa će Eurowings u sezoni ponuditi oko 8.200 sjedala na ovoj liniji.

Linija Berlin – Rijeka – Berlin u prometu će biti od 15. svibnja do 30. listopada, također jednom tjedno, subotom. Planirana su 26 povratna leta čime Eurowings na tržištu trenutno nudi više od 8.500 sjedala između Berlina i Kvarnera!

Linija Berlin – Zadar – Berlin najavljena je od 22. svibnja do 30. listopada, također će prometovati jednom tjedno, subotom. 25 najavljenih povratnih letova garantira preko 8.200 sjedala na tržištu u oba smjera.

Podsjećamo, Eurowings je u ljeto 2019. godine prometovao iz Berlina (ZL Tegel) prema gotovo svim zračnim lukama u Hrvatskoj, u ljetnoj sezoni 2020. kratko je prometovala tek linija Berlin – Split – Berlin, a prema trenutnim najavama hrvatske će zračne luke s ovom aviokompanijom ponovno direktno biti povezane s novom zračnom lukom Berlin Brandenburg.


Kompanija trenutno nudi povoljne karte na linijama iz Hrvatske prema Berlinu, počevši već od 50 eura, cijene možete provjeriti na službenoj stranici Eurowingsa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...