Ginekolozi upozoravaju: Tange mogu naštetiti zdravlju!

Čini se da su oni koji su tange nazivali ‘opasno seksi’ donjim rubljem bili pretežito u pravu – tanašne gaćice uistinu mogu dovesti do problema sa zdravljem.

Ginekolozi ne preporučuju svako donje rublje – kažu kako tange mogu biti opasne za zdravlje. Tange su prilično omiljene, pogotovo jer su ‘nevidljive’ ispod uskih hlača i tajica, pa mnogi neće ovo upozorenje dočekati s dobrodošlicom.

Iako tange i G-string gaćice nisu potpuno iste, u pitanju je vrlo slično donje rublje. Liječnici smatraju da su tange opasne jer dovode do iritacije međunožja koja zatim može završiti ozbiljnijim problemima.

Ginekologinja Shieva Ghofrany i njena kolegica Jill Maura Rabin objasnile su da svakodnevno nošenje tanga može dovesti do iritacije kože među nogama. Ne samo da to povećava šansu bakterija u tom području, već može dovesti i do urinarne i vaginalne infekcije, kao i hemeroida.

Glavni razlog je materijal od kojeg su tange najčešće napravljene. Iako su vrlo seksi i elegantne, tange stvaraju povećano trenje pod odjećom, ponajviše u na bokovima, među nogama i u unutrašnjosti stražnjice.

Ginekologinje smatraju kako je najgora stvar koju možete učiniti spavanje u tangama. Njihova je preporuka da se tange nose samo povremeno, a da ostatak vremena provodimo u pamučnim gaćama.

Doktorica Leah Millheiser kaže da ako primijetite da su vam tanke ozlijedile kožu promijenite donje rublje dok ne zacijelite. Dr. Millheiser također preporuča vazelin ili nešto slično kako biste smanjili trenje, no ne preporuča puder od talka.

U slučaju da vam nošenje tanga pričinjava bol, najvjerojatnije ste kupili premali broj gaćica, piše Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...