Zadarski SDP-ovac Duško Polovina i supruga osumnjičeni da su za 59 milijuna kuna oštetili svoju tvrtku

Zadarska policija je jutros objavila da su policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije u suradnji s državnim odvjetništvom dovršili kriminalističko istraživanje na 60-godišnjakom i 58-godišnjakinjom koje se sumnjiči za kazneno djelo iz domene gospodarskog kriminaliteta teško 59 milijuna kuna.

Kako doznajemo, radi se o zadarskom SDP-ovcu Dušku Polovini  i njegovoj supruzi Senki.

Naime, Polovina se sumnjiči da je kao direktor trgovačkog društva “Bili galeb” u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, a bez prethodne suglasnosti skupštine tog društva, u siječnju 2019. godine u svojstvu prodavatelja sklopio ugovor o prodajni nekretnine u vlasništvu tog društva na zadarskom području s drugim povezanim trgovačkim društvom, “Patriot”, u vlasništvu supruge, za iznos znatno manji od stvarne vrijednost nekretnina. Novac nikada nije isplaćen, već je u poslovnim knjigama prikazan prebijanjem međusobnih potraživanja među dva navedena društva. Nakon toga je Polovina u svojstvu prokurista “Patriota” u vlasništvu supruge Senke, za navedene nekretnine izvršio upis vlasništva na Općinskom sudu u Zadru.

Ovim kaznenim djelom Polovina je kao direktor “Bilog galeba” tvrtki pričinio materijalnu štetu u iznosu većem od 59.000.000 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nadležnom državnom odvjetništvu, protiv Duška Polovine je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u kazneno djelo Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, a protiv njegove supruge Senke zbog sumnje za pomaganje u navedenom kaznenom djelu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...