Grad Nin uputio djelatnike, opremu i vozila u potresom pogođena područja

U koordinaciji Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije, Zadarske županije i Grada Nina, jutros su prema područjima gradova i mjesta stradalih u razornom potresu, krenuli djelatnici ninskog gradskog komunalnog poduzeća.

Općini Donji Kukuruzari koja u 15 administrativnih naselja broji 1.645 stanovnika na raspolaganje su stavljeni iskusni majstori s vozilom kompletne opreme kao i vozilom s dizalicom.

Na oštećenim objektima osim raščišćavanja, najviše je potrebe za radovima na krovištima, dimnjacima te prozorima na višim katovima stambenih objekata,  kao i brojne intervencije na saniranju šteta na infrastrukturi  te opskrbi električnom energijom, stoga su upravo vozila s dizalicama od velike pomoći.

Djelatnici gradske uprave, komunalnog poduzeća kao i brojni građani Nina mobilizirali su se u organizaciji prikupljanja pomoći za područja Petrinje, Gline i Siska, a na područje Nina već pristižu obitelji koje su ostale bez krova nad glavom, koje naši građani prihvaćaju te se maksimalno trudimo organizirati sve kako bi im olakšali u najtežim trenucima, poručuje gradonačelnik Nina, Emil Ćurko.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...