Humanitarna prodajna izložba; Zadarski umjetnici donirali svoja djela za pomoć sisačkom području

U utorak, 19. siječnja 2021. godine u Kneževoj palači otvorena je humanitarna prodajna izložba umjetničkih radova „Humanost na djelu – 2021.“

Izložba je organizirana u suradnji Likovne udruge ART – FORUM – ZADAR i Narodnog muzeja Zadar, a sav prihod od prodaje djela bit će uplaćen u Državni proračun za pomoć područjima stradalima u potresu koji je pogodio područje Siska, Petrinje i Gline. Inače riječ je o donaciji 30 umjetnika i umjetnica sa 36 prikupljenih likovnih radova, ostvarenih u različitim crtačkim, slikarskim, grafičkim i fotografskim izražajnim medijima.

Izložba u Maloj izložbenoj dvorani Kneževe palače ostaje otvorena do ožujka 2021. godine, a ulaz je slobodan.

Humanost na djelu

Likovni umjetnici i Likovna udruga ART-FORUM-ZADAR, iskazali su potrebu da gestom darivanja svojih likovnih djela, pripomognu na human i skroman način, ublažiti poteškoće nastale uslijed katastrofalnog potresa na području Siska, Petrinje i Gline. Isto tako upućujemo poziv svim ljudima dobre volje da otkupe radove te na taj način oplemene vlastiti životni ili poslovni prostor nekom od umjetnina, ali ujedno da tim činom pokažu i vlastitu humanost. U svaku darovanu umjetninu ugrađen je jedan osobit svijet, ispunjen množinom osjećaja u svojevrsnom ozračju sugestivnih usklađenosti, linija, boja, oblika, svjetlosti…, zaustavljene u hodu vremena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...