INSTALIRANA KAMERA Kraj sukoba oko ležećih policajaca na Trpimirovoj!: “Postavit ćemo ih još 10!”

Sukobu na relaciji policije i ljubitelja brzine, koji se kod Sfinge na Trpimirovoj obali u beskraj vodio skidanjem i ponovnim montiranjem ležećih policajaca, došao je kraj.

Na rasvjetni stup koji se nalazi točno ispred ulaza u školsko dvorište postavljena je kamera za nadzor brzine.

Na ovoj dionici dopuštena brzina je 40, no neposredno nakon zavoja, zbog gimnazijalaca koji ovdje prelaze pješački i čekaju autobus, ograničava se na 30 kilometra na sat.

Informaciju nam je potvrdio Robertino Dujela, gradski pročelnik za komunalnu djelatnost.

Prije nekoliko dana, neposredno pred Novu godinu, instalirali smo tri kamere. Na Trpimirovoj obali, Put Vrela i u ulici dr. Ante Starčevića. Radove je provela tvrtka iz Rijeke, a plaćeni su 269 tisuća kuna, kaže nam pročelnik.

Prema elaboratu, a kroz kontinuiranu suradnju s MUP-om od kojih osluškuju koje su lokacije najproblematičnije, u planu je postavljanje još 10 kamera.

U tekućoj 2021. godini postavit ćemo još barem pet kamera. Lokacije na kojima će prema elaboratu biti instalirane su Splitska ulica, Hrvatskog sabora, Braće Perice, Benka Benkovića, A. G. Matoša, Put Bokanjca, uvala Bregdetti, prometnica kroz Crno i Borka Šarlije Kese, kaže nam Dujela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...