Iz Benkovca otpremljen prvi šleper pomoći, za Petrinju i Glinu izdvojeno sto tisuća kuna iz gradskog proračuna

I Benkovac se priključio brojnim lokalnim zajednicama u akciji prikupljanja humanitarne pomoći za, potresom stradala područja u Banovini. Dan nakon prvog i najjačeg potresa koji se dogodio u blizini Petrinje, Stožer civilne zaštite Grada Benkovca okupio je predstavnike Crvenog križa i braniteljskih udruga s područja grada te su na sastanku koji su održali dogovorili koordiniranu i zajedničku akciju prikupljanja pomoći. Čim je načelnik gradskog stožera civilne zaštite Tomislav Klarica, u programu Radio Benkovca obznanio način, mjesto i vrijeme prikupljanja pomoći, građanke i građani Benkovca i okolnih naselja i sela otvorili su svoje dobro srce i nevjerojatno velikim odazivom pristupili pakiranju najpotrebitijih stvari i robe koju su, opet organizirano dostavljali u prizemlje Vatrogasnog doma Benkovac, koji je postao i glavni stožer za prihvat dostavljene pomoći i za takve je potrebe na raspolaganju svakim radnim danom od 08,00 do 19,00 sati te subotom od 08,00 do 14,00 sati.

Inače, sva pomoć za stradale u, potresom pogođenim područjima, prikuplja se putem Gradskog društva Crvenog križa Benkovac. Načelnik benkovačkog Stožera civilne zaštite Tomislav Klarica izrazio je zadovoljstvo ogromnim odazivom građana Benkovca koji su i ovoga puta pokazali da duboko suosjećaju sa stradalima i proživljavajući s njima sve strahote koje su doživjeli, odvajaju čak i od svojih potreba, donirajući njima najpotrebitije.–Hvala im  od sveg srca na tomu, naglasio je Klarica. On je posebno istaknuo hrvatske branitelje koji su se aktivno uključili u akciju, pokazavši kako su i tim činom dokazali da su uvijek spremni za sve izazove, a nakon pobjede u Domovinskom ratu, danas je došao red na pobjede nad svim ovim nedaćama koje su nas kroz cijelu ovu tešku godinu, koja je srećom iza nas, snašle.

Klarica je tom prilikom posebno istaknuo predstavnike UHDDR-a Benkovac jer su se pokazali najaktivnijima i vrlo snalažljivima u ovakvim akcijama i potrebama, ne umanjujući pritom niti zalaganje svih ostalih. Isto tako i gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić je odao priznanje građanima Benkovca koji su se uključili u akciju prikupljanja humanitarne pomoći. Rekao je kako Benkovčankama i Benkovčanima nije niti potreban poziv na akciju, oni to sami u svojim srcima prepoznaju, jedino je bilo potrebno pozvati ih da pristupe ranije dogovorenoj zajedničkoj i koordiniranoj akciji. Bulić je također naglasio i kako su iz gradskog proračuna izdvojena sredstva za pomoć i to 50 tisuća kuna za Grad Petrinju i isto toliki iznos za Grad Glinu.

-Duboko suosjećajući sa svim stradalima, i dalje ćemo pratiti situaciju i sukladno našim mogućnostima nastaviti pružati pomoć, istaknuo je gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić. Upravo na prvi dan Nove godine, a u koordinaciji sa strukturama vlasti Grada Petrinje i službama pomoći koje su na tom području na raspolaganju, otpremljen je prvi šleper humanitarne pomoći u Petrinju iz Benkovca, u čijoj je pratnji bio i predsjednik Gradskog vijeća Grada Benkovca Boris Erceg. Rekao je kako mu je to bila najveća čestitka za Novu godinu i izrazio je nadu da će upravo prvi dan Nove godine donijeti okrijepu za sve stradale.  Neka ta humana gesta bude upravo znak da je teška 2020.godina konačno iza nas i da će Nova, 2021. biti za sve nas zdravija, slobodnija i sretnija.

– Držite se dragi naši u Petrinji, Glini, Majskim Poljanama, Sisku, Zagrebu…,i na svim drugim područjima Lijepe naše i neka vas dragi Bog čuva, poruka je građana iz Benkovca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...