Kiks u prvom kolu; Hrvatska izvukla samo bod protiv Japana

Hrvatska rukometna reprezentacija kiksala je u prvom kolu Svjetskog prvenstva. U dvoboju s Japanom na kraju je uspjela izvući remi 29:29 golom Čupića u zadnjih deset sekundi, ali ovdje se očekivala pobjeda.

Trebalo je to biti zagrijavanje, ali Japan se pokazao kao puno tvrđi orah nego što se očekivalo. Dagur Sigurdsson odrađuje sjajan posao u Japanu, reprezentaciju koja je bila na dnu na Svjetskom prvenstvu preuzeo je i polako ju je dizao.

Hrvatska je imala loš ulazak u utakmicu i to je u velikoj mjeri presudilo. Predugo je bila u zaostatku, nije se snašla , Japan je koristio svoju brzinu i predvođen vrlo neugodnim Agarieom stvorio je razliku.

Nakon krasnog gola Štrleka za 2:2, Japanci su nanizali pet golova, pobjegli na 7:2 i Hrvatska se našla tamo gdje nije očekivala da će biti.

U tim trenucima tek su Martinović i Marić bili ti koji su nešto pokušavali. Ostali su bili daleko od one razine na kojoj smo ih navikli gledati.

Hrvatska obrana nije bila dobra, konkretnije teško je pratila brze Japance i nije se dugo čekalo da Azijci dođu na šest golova prednosti. U završnici prvog poluvremena Šarac, Marić i Cindrić serijom 3:0 uspjeli su smanjiti zaostatak i dovesti Hrvatsku na 14:17.

U drugi dio Hrvatska je ušla nešto bolje i uspjela je smanjiti zaostatak, ali sve do sredine poluvremena nikako nije mogla probiti tih dva gola razlike.

Napokon u 48. minuti Cindrić pa zatim Ilija Brozović zabijaju za prvo poravnanje nakon 2:2, dovode Hrvatsku na 23:23.

Nakon toga igralo se praktički gol na gol i nitko nije mogao do dva gola prednosti. Kod 28:28 Čupić je imao čisti zicer, nije ga iskoristio i nakon toga Yuto Agarie zabija za 29:28. Hrvatska je imala zadnji napad, Marić je izborio sedmerac koji sedam sekundi prije kraja koristi Čupić za 29:29.

Hrvatska je tako izvukla remi u susretu u kojem je očekivala puni plijen. No to je tek prva utakmica, Japan nije loš, bolji je nego što se misli, a ako se negdje trebalo kiksati i odigrati lošije, onda bolje da je to sada nego kasnije, piše RTL.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...