Koronavirus pronađen u ambalaži uvoznih trešanja u Kini: Sve neprodane su sakupljene i spremne za uništenje

Testiranjem na koronavirus, utvrđeno je prisustvo koronavirusa u ambalaži uvoznih trešanja u Wuxiju, gradu u istočnokineskoj provinciji Jiangsu. Lokalne vlasti nisu objavile iz koje su zemlje stigle pozitivne trešnje.

Sve neprodane trešnje iz te serije su sakupljene i spremne za uništenje. Trešnje su pakirane 18. prosinca 2020. i prodavane kupcima na nekoliko prodajnih mjesta.

Uvozne trešnje ove su godine posebno popularne u Kini jer im je cijena niža i do 20 posto od uobičajene zbog prevelike ponude. Nakon najnovijeg pronalaska virusa u pakiranjima trešanja, mnogi kupci su rekli kako će se ove sezone suzdržati od kupovine tog uvoznog voća.

Stanovnica Tu iz Pekinga navela je kako je kupovala dosta hrane iz uvoza, ali je uvijek bila oprezna zbog rizika koju takva hrana nosi. “Uvijek ih kupujem u velikim lancima supermarketa i tražila sam negativne rezultate testiranja na COVID-19 koji su priloženi tim proizvodima”, rekla je Tu.

Zemlje iz kojih Kina uvozi najveći dio trešanja su Čile i Australija.

Čile bi ove godine Kini trebao isporučiti 500.000 tona trešanja, prema podacima čileanskog veleposlanstva u Kini. Australija je u Kinu u 2019. godini izvezla 1487 tona trešanja, prenosi Dnevnik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...