Markotić: “Dobili smo predah, manje smo testirali. Tek ćemo vidjeti utjecaj blagdana”

Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, u današnjoj je HTV-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska govoreći o situaciji s koronavirusom rekla kako je Hrvatska dobila predah, ali da ćemo vidjeti hoćemo li se zadržati bez ponovnog visokog porasta.

Markotić je rekla kako već dva tjedna postoji značajna tendencija pada, ali da blagdanske dane dijelom treba uzeti s rezervom s obzirom na broj testiranih.

“Oni koji su bolesni definitivno dolaze, problem je da je moguće manje asimptomatskih detektirano”, rekla je Markotić.

Dodala je da skoro tjedan dana vidimo važnu i značajnu tendenciju pada broja hospitaliziranih i onih na respiratorima, što je dobro i za zdravstveni sustav koji je, kako je rekla, bio dosta prenapregnut posljednjih tjedana.

“U jednom trenutku smo se, nažalost, bili upisali među one koji imaju najveći broj inficiranih i hospitaliziranih u postocima, međutim takva situacija se događala više-manje u većini zemalja u Europi, a i u svijetu”, rekla je Markotić.

“Na sreću, Hrvatska je dobila jedan predah”, poručila je.

Markotić je dodala kako nam potres ne ide u prilog te da će blagdanski dani utjecati na sve zemlje pa ćemo vidjeti hoćemo li se zadržati bez ponovnog visokog porasta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...