Microsoft Teams uskoro uvodi još jednu dugo iščekivanu značajku

Koliko ste puta prosjedili video sastanak, napravili bilješke i onda kasnije shvatili da niste zapisali neki bitni detalj? Ako vam nakon sastanaka treba rekapitulacija stvari o kojima se pričalo, u pomoć stiže nadolazeća značajka Microsoft Teamsa.

Microsoft ima velike planove

Sve dodatke koji stižu u Microsoft 365 moguće je vidjeti u sklopu službenog plana nadogradnji. Dodatak o kojem je ovjde riječ nosi ime Feature ID 68729 pod imenom ‘Microsoft Teams: Meeting Recap’ (Microsoft Teams: rekapitulacija sastanka).

‘Rekapitulacija sastanka pomoći će timovima da prate rad i dogovore nakon obavljenog sastanka. Ove godine ćemo dodati snimanje razgovora, transkript, chat, podijeljene datoteke i druge stvari koje se dijele sa sudionicima u kartici za dopisivanje i kartici Detalji (nakon završenog sastanka).’

Meeting recap timovima će biti dostupan ove godine, što znači da je datum izlaska vrlo fleksibilan. Točno vrijeme izlaska, doduše, implicira na siječanj 2021., što znači da bismo novu značajku ipak mogli vidjeti tijekom idućih par tjedana.

Stvoren za kućne urede

Uz i dalje prisutnu pandemiju Covida-19, ljudi nastavljaju raditi od kuće. Uz prelazak iz ureda u radnu sobu stiže niz novih izazova. Radnicima će nedostajati alati i usluge koje bi inače imali u uredu. Microsoft Teams, odnosno planovi koje je Microsoft najavio donjet će velik broj alata u okružje kućnog ureda.

Rekapitulacija sastanaka pomoći će osobama koje nisu navikle na samoizolaciju te za informacije trebaju druge ljude, odnosno razgovor s voditeljem, transkripte sastanka i tako dalje. Nadamo se da će Microsoft u skoroj budućnosti donijeti još korisnih alata u sve popularnije Teamse.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...