Ministar gospodarstva o mogućem prosvjedu ugostitelja: “Neodgovorni su svi koji tako govore”

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić danas je neodgovornima i besmislenima nazvao najave mogućih prosvjeda ugostitelja nezadovoljnih epidemiološkim mjerama za sprečavanje širenja koronavirusa, donosi HRT.

Ćorić je uoči sjednice Vlade, na kojoj je najavljeno određeno popuštanje mjera u školstvu i sportu, rekao da će Vlada kontinuirano pratiti gospodarstvo, odnosno iznalaziti sredstva za pomoć gospodarstvu koliko god mjere budu trajale.

Na pitanje bi li on ugostiteljima odobrio posluživanje kava za van rekao je da se o tome raspravljalo u više navrata između stručnjaka i ekonomskog dijela tima Vlade.

– Nama je potpuno jasno da svaka relaksacija koja nosi prihod sektorima u RH znači njihovu bolju poziciju, odnosno nešto povoljniju poziciju u kontekstu dugoročnog opstanka. S druge strane, svjesni smo argumenata koji se iznose od strane epidemiologa, odnosno struke, a oni idu za tim da smo u jednoj vrlo osjetljivoj fazi, ne na razini Hrvatske, već i cijelog europskog kontinenta, rekao je Ćorić, dodavši da mi bilježimo dobre rezultate, ali da širenje novih sojeva virusa posebno zabrinjava struku.

Komentirao je i najave mogućih prosvjeda ugostitelja, da će izaći i na ulice ako bude potrebno.

– Svi oni koji tako govore su prije svega neodgovorni i takve najave su besmislene. Dopustite da budem potpuno otvoren. Zašto? Zato što ovdje prije svega trebamo biti odgovorni prema životima i zdravlju ljudi. I to svima nama treba biti prioritet, rekao je Ćorić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...