Muška rukometna reprezentacija u susretu 1. kola skupine II na Svjetskom prvenstvu u Kairu svladala Bahrein sa 28:18

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu je 1. kola skupine II drugog kruga natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Kairu svladala Bahrein sa 28-18 (13-8).

Tek u svom četvrtom nastupu na ovom SP Hrvatska je odigrala utakmicu u kojoj je dominirala od samog početka. Zahvaljujući trima obranama vratara Šege i preciznom igrom u napadu nakon manje od pet minuta već je bilo 3-0 za Hrvatsku, nakon 10 minuta ta je prednost narasla na 7-1, a potvrda odlične obrane Hrvatske pokazao je i rezultat nakon 20 minuta kada je bilo 9-2.

Do same završnice susreta Hrvatska je mirno održavala prednost od pet do sedam razlike, da bi se u posljendjih pet minuta Bahrein predao pa je Hrvatska postigla posljednjih pet golova na susretu i na kraju slavila s uvjerljivih 10 razlike.

Zlatko Horvat je s osam golova bio najefikasniji kod Hrvatske, po četiri su dodali Ivan Martinović i Marino Marić, dok je Alsayyad Husain sa šest pogodaka predvodio Bahrein.

Pobjedom protiv Bahreina Hrvatska je preuzela vrh ljestvice s pet bodova, jednim više od druge Danske, koja će od 20.30 sati igrati protiv Katara, te treće Argentine, koja je ranije u četvrtak svladala Japan sa 28-24 (17-13).

Hrvatska će sljedeći nastip imati u subotu u 18 sati protiv Argentine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...