Nemamo za linearni akcelerator, imamo za četvrtoligaški klub; Gaši: “Tražim imena zainteresiranih ulagača, zbog njih smo dali 2,5 milijuna kuna”

SDP-ov vijećnik Erol Gaši na adresu Zvonimira Vrančića, predsjednika Gradskog vijeća Grada Zadra, poslao je pitanje u kojem inzistira da se javnost upozna s detaljima pregovora s navodnim strateškim partnerima koji bi trebali preuzeti nogometni klub, a na temelju kojih je iz gradskih financija izdana pozajmica od vrtoglavih 2,5 milijuna kuna.

Gaši je nepovjerljiv prema skoroj finalizaciji dogovora s ulagačima, pa od gradskih otaca traži sve detalje vezane uz pregovore koji su, kako već neko vrijeme tvrde, u završnoj fazi.

Poslao sam u proceduru vijećničko pitanje o pozajmici od 2,5 milijuna kuna za HNK Zadar. Naime, u Odluci o pozajmici koja je donesena na Gradskom vijeću u prosincu 2020. godine stoji kako se pozajmica daje zbog pregovora s potencijalnim privatnim strateškim partnerima početkom 2021. godine. Kako je siječanj već na izmaku, smatram da javnost ima pravo znati u kojoj fazi su pregovori trenutno, koliko je zainteresiranih strateških partnera za HNK Zadar te što će biti s pozajmicom od 2,5 milijuna kuna u konačnici, kaže nam Gaši.

Podcrtava činjenicu kako je gradski novac novac poreznih obveznika te da smo višemilijunski iznos mogli preusmjeriti u društveno korisnije projekte, poput nabavke linearnog akceleratora za naše najbolesnije sugrađane.

Podsjećam kako tih 2,5 milijuna kuna plaćaju građani Grada Zadra, u situaciji kada nemamo dovoljno novca za rješavanje pitanja naših malih obrtnika, izgradnju škola i kupovinu linearnog akceleratora za koji se prikupljaju donacije građana putem Lige za borbu protiv raka. Zbog svega toga smatram od izuzetne važnosti da građani znaju što se događa s novcem koji uplaćuju putem pozajmica bilo kome, ovaj put za novoosnovani četvrtoligaški klub HNK Zadar, zaključuje Gaši.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...