Ovo je 10 razloga zbog kojih trebamo češće jesti češnjak, snižavanje tlaka jedan je od njih

Veliki grčki matematičar Pitagora češnjak je nazivao "kraljem začina“, ne samo zbog okusa već i zbog utjecaja na zdravlje. U narodnoj i tradicionalnoj medicini oduvijek zauzima važno mjesto.

Prije gotovo 5000 godina uzgajali su ga Asirci, Egipćani, stari Grci i Židovi, a kasnije su njegov uzgoj preuzeli Rimljani. Oduvijek se koristio u gastronomske, ali i u medicinske svrhe.

Veliki grčki matematičar Pitagora češnjak je nazivao "kraljem začina", ne samo zbog okusa već i zbog utjecaja na zdravlje. U narodnoj i tradicionalnoj medicini oduvijek zauzima važno mjesto.

Češnjak se smatra i prirodnim antibiotikom te čuvarom imuniteta, a u prilog njegovoj snazi govori i to da može ubiti razne vrste bakterija, piše Pun kufer.

Konzumiranje češnjaka na prazan želudac pomaže u prevenciji i liječenju velikog broja bolesti, a uzimanje na pravi način čini ga prirodnim antibiotikom. Zato, neka vas ne bude previše briga ako nekom "smrdite".

U nastavku vam donosimo deset najvažnijih učinaka češnjaka na zdravlje:

- sprječava starenje i začepljenje arterija,
- značajno smanjuje kolesterol u krvi,
- jača imunitet,
- ubija velik broj bakterija,
- vrlo je učinkovit u borbi protiv srčanih bolesti,
- snižava krvni tlak i ima protuupalna svojstva,
- prirodni je antibiotik te je učinkovit lijek za uobičajene prehlade,
- dobar je i za poremećaje živčanog sustava,
- pomaže u ubijanju štetnih stanica,
- djeluje kao antikoagulans, čime smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...