Plenković najavio ublažavanje mjera za škole i sportove na otvorenom od 1. veljače

U uvodnom dijelu sjednice Vlade RH koja počela u 12 sati premijer Andrej Plenković osvrnuo se na obilježavanje Dana sjećanja na žrtve holokausta.

“Situacija je povoljna”, rekao je o koronavirusu i dodao: “Smrtnost također pada iako ti brojevi kasne nekoliko tjedana. Sve to govori da moramo nastaviti s odgovornošću. O tome se razgovaralo na Europskom vijeću gdje se uputilo na izniman oprez.

Povratak viših razreda OŠ u škole i sportske aktivnosti

Nakon rasprave s Vladom i Stožerom jučer u poziciji smo poslati poruke koje bi od 1. veljače značile popuštanje mjera – jedan segment se odnosi na osnovnu školu i povratak viših razreda u klupe, a drugi je dopuštanje većeg broja sportskih aktivnosti, posebno onih na zraku. Mjere ćemo revidirati sredinom veljače. S obzirom na usporavanje distribucije cjepiva, vrijeme je za visoki stupanj opreza. Zato smo nakon temeljite analize odlučili zadržati se na ova dva pravca djelovanja.”

“Što se tiče aktivnosti nakon potresa, želim zahvaliti potpredsjednicima Medvedu, Miloševiću i ministru Horvatu. Imali smo raspravu o Zakonu, sutra će biti izglasavanje u Saboru. Mislim da smo pronašli dobre okvire za kompromis. Što se tiče Siska, smatramo da je rješenje dobro s obzirom na razmjere šteta”, rekao je Plenković i zahvalio svima na angažmanu.

Osvrnuo se na konferenciju o energetici.

O Nacionalnoj strategiji je rekao: “Prihvatit ćemo jedan amandman nakon jučerašnje rasprave. Žao mi je što oporba nije pokazala dovoljno razumijevanja za važnost ovog dokumenta. Nemam dojam da će ga podržati, mislim da je to velika strateška pogreška. To predstavlja smjer zemlje u sljedećem desetljeću.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...