Povodom osvajanja još jedne nagrade, Mario Javoran kod gradonačelnika i pročelnice Bušić

Gradonačelnik Branko Dukić, zajedno s pročelnicom za kulturu i sport Dinom Bušić primio je jučer mladog umjetnika Marija Javorana. Nakon zapaženih uspjeha na domaćoj umjetničkoj sceni, za koje je između ostalog, dobio i Grb gradonačelnika, Mario Javoran osvojio je prvu nagradu u kategoriji crteža na prestižnom međunarodnom natjecanju ARC salona.

15. međunarodni salon ARC-a  (Centar za obnovu umjetnosti)  zaprimio  je ovaj put 4.941 prijavu iz 83 zemlje, a u kategoriji crteža prva nagrada pripala je Javoranovu radu Mediterraneo, s kojim se već predstavio zadarskoj publici u Gradskoj loži. Ova nagrada autoru donosi i sudjelovanje na izložbi u aukcijskoj kući Sotheby’s u New Yorku u srpnju, te u  Europskom Muzeju moderne umjetnosti (MEAN) u Barceloni u listopadu.

Gradonačelnik je čestitao autoru na uspjehu i naglasio kako je ovo lijepa priča i za autora, ali i za grad. Stoga je izrazio želju da ovo njegovo djelo postane dio stalnog postava budućeg Muzeja grada nakon što se dovrši rekonstrukcija Providurove palače, navodi se na službenim stranicama Grada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...