Produljene tri mjere u Zadarskoj županiji, odnose se na maske, prijevoz i posjet domovima

Potpredsjednik Vlade Davor Božinović u četvrtak je izvijestio da je na prijedlog županijskih stožera, produljeno trajanje nužnih epidemioloških mjera za Bjelovarsko-bilogorsku i Zadarsku županiju, Grad Zagreb, Zagrebaču, Brodsko-posavsku, Šibensko-kninsku, Karlovačku te Krapinsko-zagorsku županiju.

Riječ je o korištenju zaštitnih maski na otvorenom i u zatvorenim prostorima u kojima se obavljaju javne i gospodarske djelatnosti, manifestacije i drugi programi, na zabranu posjeta i izlazaka za korisnike usluga ustanova socijalne skrbi te preporuku povećanja broja vozila u javnom gradskom prijevozu.

Božinović je izvijestio i da su inspektori Ravnateljstva civilne zaštite i policija obavili 20.750 nadzora poslovnih subjekata i javnih okupljanja u proteklih tjedan dana, te je izdano 112 usmenih upozorenja i uklonjene 103 nepravilnosti.

Utvrđena su četiri prekršaja zbog kršenja propisanih mjera, utvrđeno 215 kršenja samoizolacije, te evidentirano sedam kaznenih djela zbog prenošenja zaraznih bolesti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...