Restorani u Dubaiju nude popuste gostima koji su cijepljeni protiv koronavirusa

Restorani u Dubaiju počeli su nuditi popuste gostima koji su cijepljeni protiv koronavirusa, nastojeći i na taj način pridonijeti borbi protiv pandemije koronavirusa, a da se pritom ne primjenjuju mjere zatvaranja.

Tri restorana koja vodi grupacija Gates Hospitality nude popust od 10 posto svim gostima koji su primili prvu dozu cjepiva i 20 posto onima koji su primili obje. Da bi ostvarili popust gosti moraju pokazati dokaz o tomu da su se cijepili, odnosno liječničku potvrdu, piše portal Medical Express.

I premda su brojni ljudi pozdravili takav potez, on je potaknuo rasprave na društvenim mrežama.

“Je li to još jedan marketinški trik ili istinski motiv da se procijepi što više ljudi?, stoji u jednom od tvitova.

Ujedinjeni Arapski Emirati objavili su da su dosad već cijepili oko 2,5 milijuna od oko 10 milijuna svojih stanovnika, po čemu su drugi u svijetu nakon Izraela.

UAE je s masovnim procjepljivanjem započeo u prosincu, kada su vlasti odobrile cjepiva kineske kompanije Sinopharm i američkog proizvođača lijekova Pfizera i njemačkog partnera BioNTecha, a već su cijepili 2,5 milijuna ljudi.

Zdravstvene vlasti u Dubaiju ovaj su tjedan izvijestile da će morati smanjiti tempo cijepljenja pošto je Pfizer najavio odgodu pošiljke zbog radova u svojoj tvornici u Belgiji. Cjepivo kineskog Sinopharma i dalje je dostupno.

Unatoč naglom porastu broja slučajeva zaraze nakon nove godine, Dubai je i dalje otvoren za turiste, a restorani rade uz pravila o pridržavanju fizičke distance.

Tijekom vikenda mjere su pooštrene te je restoranima i kafićima naređeno da razmak između stolova povećaju s dva na tri metra.

U nedjelju su vlasti izvijestile o 3579 slučajeva zaraze covidom-19, što je novi najviši broj trinaesti dan zaredom. Dosad je evidentirano preko 277.000 slučajeva zaraze te 792 smrtna slučaja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...