Saša Martinović i Veronika Šokota najbolji su sportaši Zadarske županije u 2020. godini

Ispred dvorane “Krešimir Ćosić” na Višnjiku upriličena je tradicionalna dodjela nagrada najboljim sportašicama, sportašima i sportskim kolektivima Zadarske županije koju već dugi niz godina organizira Zadarski list. Kao i svake godine dodjeli je prisustvovao gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić.

Gradonačelnik Dukić zahvalio je Zadarskom listu koji ovim nagradama podsjeća ne samo na iznimne rezultate i dosege naših sportaša, nego i na važnost bavljenja sportom u razvoju čitave zajednice:

– Protekla godina bila je izazovna za čitav svijet i svakog pojedinca, a što tek reći za sportaše koji su ostali uskraćeni za Olimpijske igre, a svakodnevno i za ono što ih najviše raduje – pratnju i podršku nas navijača. Unatoč svemu tome, ostali su odlučni u svom profesionalizmu, a sportski duh grada Zadrani su potvrdili i u vrijeme lockdowna aktivno provodeći slobodno vrijeme u sportu i rekreaciji na otvorenom, kazao je Dukić i podsjetio na ulaganja Grada Zadra u sportsku infrastukturu. Među ostalim je kazao kako je dovršen teniski centar na Višnjiku, na tamošnjem stadionu i igralištu NK Arbanasi obnovljeni su nogometni travnjaci,  Veslački dom je također obnovljen, uređeno je više kvartovskih sportskih igrališta i drugo. Ove smo godine nositelj titule „Europski grad sporta“, a ovisno o epidemiološkim uvjetima, to ćemo potvrditi i nizom međunarodnih sportskih događanja. Uostalom, dosadašnja domaćinstva prestižnih svjetskih sportskih manifestacija dokazala su koliko je sport važan i za promidžbu našeg grada i turizam, istaknuo je ovom prigodom gradonačelnik.

Trofej Glas Zadra osvojila je Sara Ivandić sa 196 glasova. Ivandić je članica Ženskog nogometnog kluba Donat.

U kategoriji Trofej Zadarski nagradu je odnio Vladimir Gašpar.

Matea Čerina dobila je priznanje za nadu godine.

Nagrada za životno djelo Mile Filipi posthumno je dodijeljena Miodragu Mišku Paunoviću.

U kategoriji najbolja ekipa prvo mjesto pripalo je jedriličarkama Uskoka Eniji Ninčević i Mihaeli de Micheli Vitturi.

Treće mjesto Šime i Mihovila Fantele na Europskom prvenstvu klase 49er najveći je međunarodni uspjeh zadarskog sporta prošle godine.

Veronika Šokota, članica AŠK Zadar, najbolja je sportašica Zadarske županije.

Šahist Saša Martinović najbolji je sportaš Zadarske županije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...