Šimunić: “U Zadarskoj županiji u škole se vraćaju samo osnovnoškolci do četvrtog razreda i maturanti”

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs potvrdio je kako će u školu ići učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola te maturanti zbog priprema za državnu maturu.

“Za sada su brojke dobre i ako se nastave, mislim da bismo vrlo brzo mogli vidjeti sve učenike u školama. No, zbog pažljivog pristupa idemo s ovakvom koncepcijom”, kazao je ministar.

Ivan Šimunić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport odgovara nam kako i Zadarska županija, bez obzira na povoljnu epidemiološku sliku, zagovara oprez pa će prvog tjedna nastave tek najmlađi osnovnoškolci i maturanti sjesti u klupe.

Zadarska županija kao osnivač podržava stav da najniži razredi osnovnih škola, oni od prvog do četvrtog razreda imaju nastavu po modelu A, a oni od petog do osmog po modelu C. Iako je epidemiološka slika u našoj županiji povoljna, pojačavamo oprez, a kako bismo što prije mogli sve učenike vratiti u škole. Što se tiče srednjih škola, za njih također vrijedi model C. Tu želim istaknuti da učenici strukovnih škola praktičnu nastavu koju odrađuju u školi ili kod poslodavca, istu normalno mogu pohađati uz pridržavanje svih mjera. Završni razredi će nastavu  nastaviti po modelu A, obzirom da im se približava matura, odgovara nam Šimunić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...