Sudac odbio pritvoriti 34-godišnjaka koji je dilao heroin i kokain na kolodvoru, državno odvjetništvo podnosi žalbu

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 6. siječnja 2021. u službi dežurstva, ispitalo hrvatskog državljanina (1987.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 34-godišnjak 6. siječnja 2021. na autobusnom kolodvoru u Zadru, u cilju daljnje preprodaje i stjecanja protupravne materijalne koristi, držao kod sebe 94,5 grama droge heroin upakirane u jednu PVC vrećicu, 1,1 gram droge kokain upakirane u PVC vrećicu, kao i digitalnu vagu za precizno mjerenje te novčani iznos od 2.000,00 kuna, za koji postoji osnovana sumnja da potječe od prodaje droge, stoji u obrazloženju.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Sudac istrage je odbio prijedlog za određivanje istražnog zatvora te će državno odvjetništvo podnijeti žalbu protiv rješenja suca istrage kojim se odbija prijedlog za određivanje istražnog zatvora osumnjičeniku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...