U 50. godini preminuo Zadranin Marin Pucar, prvi čovjek Podravke

Marin Pucar (49), prvi čovjek Podravke i Hrvatske udruge poslodavaca, jedan od naših najistaknutijih poduzetnika preminuo je nakon teške bolesti u koprivničkoj Općoj bolnici.

Pucar je rođen je 1971. godine u Zadru, uz još troje braće.

Diplomirao je Ekonomiju u Zagrebu na temu Teorija i politika marketinga.

Karijeru je počeo u Gavriloviću kao trgovački putnik, a potom brzo postao i menadžer. U Podravku dolazi 2001. na mjesto direktora prodaje u Danici, a potom preuzima i sektor prodaje, marketinga i razvoja. Dvije godine kasnije imenovan je direktorom Prodaje mesnog programa za Hrvatsku i jugoistočnu Europu, da bi potom preuzeo mjesto direktora za tržište RH sve do 2008. godine. Tada je imenovan članom Uprave Podravke. Nakon isteka mandata postaje predsjednik Uprave Zvečeva.

U Podravku na mjesto predsjednika Uprave dolazi 2017. nakon prijedloga ministra državne imovine Gorana Marića. Posljednje dvije godine Podravka bilježi rekordan rast prodaje i dobiti, a posebno se, kao i njeni radnici pod Pucarovim vodstvom, iskazali u vrijeme epidemije koronavirusa.

U mladosti je igrao nogomet, bio je golman u NK Zadar, a potom su ga zvali na probu čak i u NK Dinamo iz Zagreba gdje je proveo jedno kraće vrijeme. Nogomet je ostavio zbog fakulteta.

Najteži trenutak u životu dogodio mu se potkraj travnja 2010. godine kad je na autocesti Varaždin – Zagreb skrivio nesreću u kojoj su poginule dvije osobe. Osuđen je i proveo u zatvoru 10 mjeseci. Marin Pucar izrazio je sućut obiteljima i stalno isticao veliko žaljenje zbog nesreće u kojoj je stradao i njegov prijatelj.

S bivšom suprugom Tihanom ima dvije kćeri, a iza sebe je ostavio i svoju drugu suprugu Renatu, prenosi Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...