U Hrvatskoj do sada zaprimljeno 60 prijava građana o nuspojavama cjepiva

Iz Hrvatske agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) potvrdili su da je do sada zaprimljeno 60 prijava građana koji sumnjaju na nuspojave uzrokovane cjepivom protiv koronavirusa.

Podsjetimo, u četvrtak su procijepljeni svi Vladini ministri koji još nisu preboljeli koronavirus, kao i predsjednik Republike Zoran Milanović.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak tom je prilikom izjavio da ono što brine mnoge jesu nuspojave, koje su, kako je ustvrdio blage.

Također, napomenuo je i da je od prve primjene cjepiva pa do četvrtka HALMED zaprimio je više od 20 prijava nuspojava od primjene cjepiva, a u najvećem broju slučajeva radi se o boli na mjestu uboda.

“To i proizvođač cjepiva navodi kao najčešće nuspojave. Osim bola na mjestu uboda, cijepljeni su prijavili mučnine, glavobolje ili blagu temperaturu, što spada u nuspojave blage naravi”, rekao je Capak novinarima.

U petak su iz HALMEDA za RTL otkrili da je prijava na nuspojave trenutno 60, a osim boli u mjestu uboda, česti su i bolovi u mišićima, otekline, crvenilo, glavobolja te povišena temperatura.

Građani su im dojavljivali i da su razvili osip, svrbež ili koprivnjaču.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...