U razornom potresu oštećeno više od 2000 objekata

U razornom potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji, prema dosadašnjim procjenama, oštećeno je više od 2000 objekata, obavljeno je 1000 pregleda, a predano više od 5000 zahtjeva.

Vatrogasni dom Sisak proglašen je neupotrebljivim, a sisački su vatrogasci odradili više od 2500 intervencija i spasili više od 30 osoba ispod ruševina, pri čemu su tri vatrogasca lakše ozlijeđena.

Na terenu je i HGSS čiji su potražni psi locirali šest zatrpanih osoba, dvije osobe su pronađene žive.

Trenutno je stotinjak policajaca raspoređenih po selima. Upozoravaju na informacije o navodnim krađama humanitarne pomoći iz vozila.

Na području Sisačko – moslavačke županije trenutno je više od 1500 pripadnika sustava Civilne zaštite iz cijele Hrvatske.

“Na terenu je hrvatska građevinska operativa, a statičari i građevinci obilaze teren, najprije javne objekte koji se moraju staviti u funkciju”, istaknulo je Ravnateljstvo na twitteru.

Na potresom razrušenom području trenutno je 100 statičara, obavljeno je ukupno 1000 pregleda, predano je više od 5000 zahtjeva, priopćili su pak u izvješću o aktivnostima sustava civilne zaštite.

Izvijestili su iz Ravnateljstva civilne zaštite u petak i dodali kako se očekuje evakuacija stanovnika koji odustaju od spavanja u autima i ostalim improviziranim objektima vlastite izrade.

Vezano za zdravstvenu situaciju i epidemiju koronavirusa, osiguravaju se antigenski testovi za kampove u kojima su smještene evakuirane osobe u Petrinji, Glini, Sisku i Topuskom.

Tijekom četvrtka, u vojarni je pregledano 15 civila s kritičnim bolestima te su prevezeni u bolnicu u Popovači. Najavljen je povratak štićenika iz doma za starije i nemoćne spremne u stacionar koji su statičari pregledali i koji je dobio uporabnu dozvolu, uz prethodno provedene mjere dezinfekcije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...