U svibnju stižu nove EU oznake za automobilske gume, koje uz razrede buke i performanse više informacije nude preko QR koda

Novi je standard oznaka osmišljen tako da potrošačima pruža više informacija o značajkama odabrane gume.

Restrukturirani su razredi otpora kotrljanja i performansi kočenja u mokrim uvjetima kao i klasifikacija buke, a dodatne informacije bit će dostupne kroz QR kodove.

U svibnju 2021. godine bit će predstavljena nova EU oznaka za gume, osmišljena tako da bi potrošači dobili sveobuhvatnije informacije o značajkama odabrane automobilske gume.

U novoj oznaci restrukturirani su razredi otpora kotrljanja i performansi kočenja u mokrim uvjetima, a proizvodnja buke odsad će biti označena brojem decibela i slovima A, B ili C.

Krajnji korisnici moći će pristupiti dodatnim informacijama o odabranoj gumi u EU bazi podataka skeniranjem QR koda na oznaci. Dodatna nova značajka odnosi se na dva piktograma koji označuju je li riječ o automobilskoj gumi s prianjanjem na snijegu u skladu s EU-ovim standardima tipnog odobrenja poznatim i kao “test pahuljica” i/ili gumi bez šiljaka koja pruža prianjanje na ledu u skladu s novim ISO standardom.

Razredi od A do C na novoj će oznaci ostati nepromijenjeni. Gume C1 i C2, i za automobile i za kombi vozila, koje su po otporu kotrljanja i prianjanju na mokrom prethodno pripadale razredu E odsad će pripadati razredu D, koji je dotad bio prazan, a gume koje su dosad bile u razredima F i G pripadat će razredu E, javlja Autonet.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...