Uspješno završena potraga za dvojicom mlađih muškaraca na Tulovim gredama, u potrazi sudjelovalo više od 20 ljudi

Uspješno je okončana potraga za dvojicom mlađih muškaraca koji su pronađeni u skloništu.

Iako su se roditelji s njima čuli posljednji put u utorak, tek su jutros policiji prijavili nestanak nakon čega je cijeli sustav dignut na noge.

Dojava je zaprimljena jutros oko 9 sati nakon čega su na teren u potragu upućena 4 vozila iz Zadra te motorne sanjke iz stanice HGSS-a Gospić. Kako u samom skloništu nema signala mobilnih mreža, nitko nije uspio stupiti u kontakt s mladićima, kazala nam je Jana Mijailović iz HGSS stanice Zadar.

Ovo nije prva potraga ove problematike. Konkretno nedostatka mobilnog signala na ovom području. No samo sklonište nije izuzetak.

Naime, od samog ulaza u Park do planinarskog doma, na području gdje se kreće preko 70 posto posjetitelja, sva tri operatora su bez pokrivenosti signalom.

Kako nam kaže Mijailović, ovo im stvara velike probleme.

Strašno je da niti jedan operator ne može poboljšati pokrivenost signalom na području gdje se redovito kreće veliki broj ljudi. Da je primjerice skonište na Dušicama pokriveno signalom, barem tri ili četiri akcije mogle su se odraditi puno ranije, stupajući u kontakt s osobama koje se gore nalaze, dodaje naša sugovornica.

Iako je ova akcija završila sa sretnim ishodom, možemo samo zamisliti da se dvojica mladića nisu zatekla u skloništu na Dušicama.

Na čiji teret? To je nešto što bi se planeri mreže i A1 i HT-a i Telemacha mogli zapitati puno prije nego HGSS opet bude pozvan da izađe na teren.

Dodajmo ovome kako je u akciji spašavanja sudjelovalo preko 20 ljudi, članova HGSS-a stanica Zadar i Gospić, pripadnici policije i centra 112.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...