U Zadarskoj županiji cijepljeno 1900 ljudi; Vicković: “I sam ću se cijepiti. Nadam se da ćemo bezbrižno dočekati sezonu”

Prema službenim informacijama, u Hrvatskoj je do danas potrošeno 69.984 doze cjepiva od čega 32.901 na djelatnike u zdravstvu. Ukupno je cijepljeno 58.077 osoba.

46.170 osoba je primilo prvu dozu, a 11.907 je primilo obje doze.

Dok je susjedna Bosna i Hercegovina jedina zemlja u okruženju koja još nije osigurala nijednu dozu cjepiva za svoje građane, u Srbiji se cijepilo njih 256 tisuća, gotovo četiri puta više nego u Hrvatskoj.

U Zadarskoj županiji cijepljeno je 1900 ljudi, odgovaraju nam na upit iz Stožera Zadarske županije.

Njihov predstavnik, Šime Vicković kazuje nam kako je zadovoljan epidemiološkom situacijom u našem kraju te kako se nada normalizaciji situacije s distribucijom cjepiva.

Epidemiološka je slika je danas stvarno dobra. Najbolji pokazatelj je stanje u bolnicama, onoj zadarskoj i biogradskoj, gdje imamo 25 hospitaliziranih. Liječnici nisu opterećeni i normalno se mogu posvetiti pregledima i operacijama pacijenata. Nadam se da će doći do konstante u dotoku cjepiva i da ćemo bezbrižno dočekati turističku sezonu. Vidim da su ljudi sve osvješteniji i da se žele cijepiti. I sam ću za jedno mjesec dana, budući da još imam imunitet nakon preboljene korone, primiti cjepivo, kaže nam Vicković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...