U Zadru “Vla-Vla-Vlajland cabaret” s Ecijom Ojdanić u glavnoj ulozi

Ovog tjedna u HNK Zadar gostuje nova predstava Kazališta Moruzgva Vla-vla-Vlajland cabaret prema tekstu i režiji Ivana Lea Leme te u izvedbi Ecije Ojdanić.

Radi se o svojevrsnom nastavku hit koprodukcije kazališta Kerempuh i kazališta Moruzgva Cabaret preko veze.

U prethodnom cabaretu veliku simpatiju publike privukao je lik Vlajne čistačice koja se na posebno smiješan način borila za svoju egzistenciju te u toj borbi doživjela razne spoznaje, atipične za vlastitu stereotipsku poziciju.

U novoj predstavi Vla-vla-Vlajland cabaret , narodnu feministicu i zdravorazumsku heroinu u obruču patrijarhalnog i tranzicijskog društva, sudbina odvodi,  kao i mnoge građane naše zemlje, u Njemačku. Kroz niz njezinih pustolovina pratimo kulturološke nesporazume i melodramatske zavrzlame koje su je snašle u zemlji snova mnogih naših gastarbajtera. Kao i svaki cabaret i ovaj je dramaturški prošaran satiričnim pjesmicama, gangama.

Ono što je posebno zanimljivo jest činjenica da se fabularno predstava dotiče i korona virusa te fikcionalizacijom stvarnosti objašnjava kako se zapravo korona virus proširio svijetom i kakve veze s tim ima naša pitoreskna Vlajna.

Ovaj je cabaret i svojevrsni hommage velikanki dijalektalne stand up forme Neli Eržišnik.

Ecija Ojdanić za ulogu Vlajne u predstavi dobila je nagradu za najbolju žensku ulogu na XIII. Gumbekovih danima.

Predstava će igrati u četiri termina. U četvrtak, 14. siječnja u 18 sati (u 20 sati samo za pretplatnike Premijerne pretplate) i u petak, 15. siječnja u 18 i 20 sati.

Ulaznice su od danas u prodaji na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 sati.

Na dan izvedbi blagajna radi od 11 do 13 sati i od 17 do 20 sati.

Cijena ulaznice iznosi 70,00 kuna

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...