Ugostitelji odustali od otvaranja kafića: “Zaprepastile su ih zatvorske kazne”

Predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb Franz Letica u Dnevniku N1 je rekao da su ugostitelji odustali od otvaranja svojih objekata unatoč zabrani Stožera, i to nakon što su shvatili kolike mogu biti kazne.

U subotu je održan neformalni sastanak ugostitelja na kojem je ipak odlučeno da se ne ide u otvaranje ugostiteljskih objekata unatoč zabrani.

“Nakon što su upućeni u sve rigorozne, drakonske kazne, od zatvorske koja ih je zaprepastila, kolege su ipak odlučile pričekati do 15. veljače, da mogu još tih 15 dana izdržati u ovom psihotičnom stanju. Odluka je da je pametnije ne otvarati 1. veljače”, rekao je Franz Letica.

Premda se većina složila da je pametnije sačekati, desetak ugostitelja je danas ipak najavilo otvaranje.

“Apeliram da nitko ne otvori, da sačekaju tih 15 dana, da ćemo ići u pregovore sa Stožerom i revidirati mjere, makar da se terase dozvole. Svjedoci smo okupljanja na benzinskim crpkama, a ovako bi ljudi bili dislocirani na više lokacija”, rekao je Letica.

Dodao je da od resornog ministarstva traže obeštećenje: “Vezano za razgovore s ministrom tražimo obeštećenje u iznosu 3% prometa od lani. Razgovori su u tijeku.”

Na kraju je dodao da će podržati prosvjed udruge Glas poduzetnika koji su najavili za srijedu, 3. veljače, u Zagrebu.

“Zaključili smo da bi to bio legitiman put, da bi podržali Glas poduzetnika i vjerujem da ćemo se odazvati”, rekao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...