Ugostiteljski objekti i suvenirnice? Ćurković: “Na Muraj u proljeće stiže 10 kućica!”

Odmah po otvaranju, zadarski se Muraj profilirao u glavnu gradsku šetnicu. U samo nekoliko mjeseci postao je puls grada i njegov prepoznatljivi simbol. Ovo popularno sastajalište s kojeg puca pogled na stari gradski most, brodove i izlaz prema otvorenom moru, dobit će ovoga proljeća još zanimljivih sadržaja.

Otkriva nam to Ante Ćurković, pročelnik za EU fondove.

Radovi na Muraju su dovršeni, izdana je uporabna dozvola, ali projekt predviđa i dodatne elemente, u ovom slučaju kućice za koje smo dobili zeleno svjetlo konzervatora. Otvara se postupak javne nabave, bit će ih ukupno 10. Ja vjerujem da ćemo do polovice svibnja dovršiti ovaj projektni element, kaže nam pročelnik.

Kako bi šetnica koja počiva na srednjovjekovnim bedemima postala još važniji čimbenik gradske društvene društvenosti, u planu je udahnuti joj novi život kroz interesantnu komercijalnu ponudu.

Kućice će se nalaziti iznad tržnice. Njihovu ćemo namjenu još definirati, no ona je polivalentna. Hoće li se otvoriti suvenirnice, ugostiteljski sadržaji ili nešto treće, znat ćemo kada utvrdimo potrebe. Inače, jako smo zadovoljni. Reakcije javnosti su izvrsne. Muraj se pokazao kao izvrstan projekt i slobodno možemo zaključiti kako se radi o iznimnom dobitku za Zadar, urbanoj matrici grada, zadovoljno zaključuje Ćurković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...