UHIĆEN 20-godišnjak vozio pijan i drogiran, policija mu u autu pronašla marihuanu, ecstasy…

Proteklog vikenda ( 22.-24. siječnja 2021. godine) policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 298 vozila i vozača, a poduzeli su 86 represivnih mjera.

Iz prometa je isključeno 8 vozača i 3 vozila.

U tom se vremenu dogodilo 5 prometnih nesreća u kojima su 2 osobe zadobile teške te 1 osoba lakše tjelesne ozljede.

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac su u subotu, 23. siječnja u 22,25 sati u Smilčiću prilikom kontrole prometa zaustavili 20-godišnjeg vozača osobnog vozila Renault Twingo. Pregledom dokumentacije utvrđeno je da je vozilo neregistrirano te da se na njemu nalaze nepripadajuće registarske oznake, dok je utvrđeno da je vozač vozilom upravljao prije stjecanja prava i pod utjecajem alkohola od 0,26 promila te pod utjecajem droga.

Vozač je uhićen te priveden u službene prostorije policije, a kod njega je pronađeno 4,8 grama marihuane, 1 tableta MDMA Ecstasy i 35 različitih tableta s psihoaktivnim učinkom za koje nije posjedovao medicinsku dokumentaciju. Vozilo je isključeno iz prometa te je prevezeno u krug policije.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je na navedeno osobno vozilo prethodno postavio nepripadajuće strane registarske oznake kako bi  mogao protupropisno upravljati neregistriranim vozilom te sudjelovati u prometu, a  na koji je način ugrožavao sigurnost drugih sudionika u prometu.

Droga i registarske pločice su mu oduzeti, te nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 20-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Krivotvorenje isprava.

Također, zbog više počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (upravljanje vozilom prije stjecanja prava, vožnja pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenje sigurnosnog pojasa, upravljanje vozilom bez tehničkog pregleda) te prekršaja iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu i prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, 20-godišnjak je uz Optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru, nakon čega je predan u Zatvor u Zadru.

U subotu, 23. siječnja u 02.15 sati u Ulici Nikole Tesle u Zadru,  prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili 38-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom Toyota zadarskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,89 promila, a što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda.

Vozač je smješten u službene prostrije policije do otrježnjenja nakon čega je prekršajno sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...