Uhićen navijač iz Zadra (25), prijetio Miloradu Pupovcu u obilasku razrušene Gline

Policija je identificirala te uhitila mladića koji je dan nakon potresa u Glini delegaciji SDSS-a predvođenoj Miloradom Pupovcem vikao “Ubi Srbina!”, a zatim se okomio na reportera Novosti koji ga je snimio dok je uzvikivao prijeteće poruke.

“Šta ti snimaš koju p…u materinu.”, uzviknuo je mladić na snimatelja, a zatim navukavši kapuljaču na glavu prijeteći krenuo prema njemu, a što je kamera sve zabilježila.

Inače radi se o 25-godišnjem pripadniku navijačke skupine “Tornado” iz Zadra, piše Jutarnji list.

“Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom i zadarskom, uhitili i dovršili kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim muškarcem sa zadarskog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Javno poticanje na nasilje i mržnju.

Naime, njega se sumnjiči da je u srijedu, 30. prosinca 2020. godine, oko 13 sati, u Ulici Stjepana i Antuna Radića u Glini, za vrijeme obilaska područja pogođenim potresom javno poticao na nasilje i mržnju prema predsjedniku parlamentarne stranke koja zastupa interese nacionalne manjine i drugim članovima delegacije.

Protiv osumnjičenog će nadležnom državnom odvjetništvu u Sisku biti podnijeta kaznena prijava zbog navedenog kaznenog djela.”, priopćila je policija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...