Unatoč pandemiji; BK Ares ostvario izvrsne rezultate u 2020. godini

Unatoč godini koju je obilježila pandemija koronavirusa i brojnim otkazanim natjecanjima, iza zadarskog BK Ares, izuzetno je uspješna godina.

U veljači i kolovozu 5 boksača BK Ares sudjelovalo je na pripremama mlađe kadetske i kadetske reprezentacije koja je boravila u Mrkoplju u sklopu priprema koje su trajale pet dana. Ukupno 16 boksača dolazilo je iz Splita, Zadra, Rijeke, Pule i Zagreba pod vodstvom izbornika Nikole Marketina (BK Ares, Zadar) i trenere Morisa Tankovića (BK Arena, Pula) i Vedrana Bajla (BK Ares, Zadar).

U ožujku boksačica Karla Tadić odlazi na Prvenstvo Hrvatske za žene, ali nažalost nije imala protivnice u svojoj kategoriji 69 kg.

U listopadu i studenom boksači BK Ares nastupaju u dva kola Hrvatske boksačke lige i Hrvatske boksačke lige mladih gdje osvajaju ukupno 21 bod. BK Ares u tim je natjecanjima najuspješniji klub u Zadarskoj županiji.

U listopadu nastupaju na Zagreb Openu na Zagrebačkom velesajmu gdje osvajaju 2 zlata, 4 srebra i 2 bronce. BK Ares je u tom natjecanju bio najuspješniji klub u Dalmaciji.

Na prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete i kadete BK Ares je bio najbrojniji i najuspješniji klub na tom natjecanju gdje su osvojili 9 državnih medalja i to 4 zlata, 2 srebra i 3 bronce. BK Ares je na tom prvenstvu imao čak 6 finalnih borbi i najboljeg boksača prvenstva, Andrejasa Baričevića.

Prvenstvo Hrvatske za juniore i seniore U22 nije održano zbog situacije s koronavirusom. BK Ares je trebao nastupiti sa 6 juniora i jednim seniorom, gdje su se također očekivale medalje.

Boksački klub Ares broji 26 boksača natjecatelja, no veliki broj nije nastupao zbog samoizolacije, ozljeda i sl.

– Ove godine očekujemo još bolje rezultate jer ćemo nastupati s velikim brojem kvalitetnih boksača. Hvala našim boksačima te njihovim roditeljima na trudu i zalaganju tokom cijele sezone, kao i našim sponzorima, poručili su iz kluba ususret novoj godini.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...