Vraća nam se prava zima; Već danas će biti kiše i snijega, a zatim slijedi još jače pogoršanje vremena sa zahladnjenjem

U većem dijelu Hrvatske prevladavati će stabilne vremenske prilike zahvaljujući anticiklonalnom grebenu koji se proteže sa zapada Europe.

U takvim okolnostima pretežno je vedro na dijelovima obale Jadrana i u središnjoj unutrašnjosti, dok je u ostalim dijelovima pretežno oblačno.

No, treba računati na jačanje vjetra južnog smjera, jugozapadnjaka u unutrašnjosti, jugozapadnjaka i juga na moru.

Na Jadranu jugo, u unutrašnjosti kiša i snijeg

S južnom strujom stizat će topliji i vlažniji zrak pa potkraj dana treba računati na kišu duž obale, ali i u dijelovima unutrašnjosti. Pritom može pasti i malo snijega, najizglednije u gorju te unutrašnjosti Dalmacije.

Već danas će se oborine intenzivirati pod utjecajem sredozemne ciklone pa od sredine dana treba računati na vrlo kišovite prilike, osobito duž Jadrana. Na moru će puhati jako i vrlo jako jugo, jugozapadnjak na kontinentu.

Kako će južnom strujom do nas stizati topao zrak, temperature će značajno porasti, i do 13, 14 sati u subotu, i na kopnu, i na moru. U subotu će još tijekom jutra biti oborine većinom na krajnjem istoku i jugu, nakon čega slijedi smirivanje.

No, već u subotu navečer stiže novi val kiše sa zapada, utjecajem nove ciklone, što bi u nedjelju moglo rezultirati snijegom u većini predjela unutrašnjosti, piše Net.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...