17. POBJEDA ZA OSTANAK NA VRHU LJESTVICE Zadar je u 20. kolu HT Premijer lige svladao Furnir rezultatom 93:84

Zadar je u 20. kolu HT Premijer lige svladao Furnir rezultatom 93:84. Ovo je 17. ovosezonska pobjeda u domaćem prvenstvu, te Zadar i dalje ostaje prvi na ljestvici.

Prije početka utakmice zadarski igrači istrčali su na parket u majicama “Hrvatski navijači za Banovinu”. Riječ je o humanitarnoj akciji, u kojoj hrvatski navijači putem prodaje majica prikupljaju sredstva za pomoć najugroženijim obiteljima, na području koja su najviše stradala u potresima.

Zadar je napadački sporo otvorio utakmicu, nakon dvije i pol minute Dominik Mavra ubacio je tricu za prve zadarske poene. Nakon prvih 10. minuta Zadar je držao vodstvo od 25:23, Mavra, Onuaku i Carter su zabili 21 od 25 poena domaće momčadi, u prvoj četvrtini.

Momčad Ivana Perinčića se uspjela odlijepiti od zagrebačkog sastava nakon serije od 18-1. Na odmor Zadar je otišao s vodstvom od 50:39.

U nastavku ekipa Furnira je uspjela smanjiti prednost Zadra na 62:59. Nakon toga Zadar se probudio, napravili su seriju od 11:0, za novo dvoznamenkasto vodstvo.

U posljednjoj četvrtini dalmatinska momčad je sačuvala svoje vodstvo, za novu sigurnu pobjedu.

Najbolji strijelac za Zadar je bio Chinanu Onuaku koji je upisao double-double učinak sa 16 poena i 11 skokova. Dominik Mavra i Justin Carter zabili su po 12 poena.

Za Furnir Pandurić i Isabell su zabili po 27 poena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...