Zadar upisao pobjedu protiv Sonik Puntamike; Perinčić: “Ovako moramo nastaviti dalje”

Zadar je upisao visoku pobjedu protiv gradskih rivala, Sonik Puntamike, rezultatom 102:63 u sklopu 18. kola HT Premijer lige. Momčad Hrvoja Vlašića se dobro držala u utakmici tijekom prvih 10. minuta igre. Nakon prve četvrtine Zadar je u potpunosti dominirao susretom, već na poluvremenu igrači Zadra su imali visoku prednost od 24 razlike. U drugom dijelu Zadar je nastavio u istom ritmu, sve do konačnih 39 razlike. Igrači Ivana Perinčića su dominirali u skoku 44:27, također držali su prednost i u napadačkom skoku 17:9. S ovom pobjedom Zadar je uzvratio Sonik Puntamiki za poraz u prvoj utakmici u Jazinama. Zadar trenutno drži prvo mjesto u domaćem prvenstvu s 13 pobjeda i 2 poraza.

Zadar je imao čak 5 dvoznamenkastih strijelaca. Najbolji strijelac je bio Jure Planinić s 19 poena uz 6 skokova i 3 ukradene lopte. Chinanu Onuaku je upisao 17 poena i 8 skokova dok je Antonio Jordano zabio 18 poena. Duje Brala i Domagoj Vuković su imali po 13 poena.

Za Sonik Puntamiku Lovre Runjić upisao je 15 poena.

Ivan Perinčić, trener Zadra:

“Mislim da smo napokon imali pravi pristup, da smo došli pametni nakon utakmice protiv Cedevite Junior i da je ovo način na koji ova ekipa mora igrati. Ovo je pravi put, drago mi je da su dečki ovako reagirali. Čestitke svima, stvarno smo ja i trener Mršić presretni s izvedbom, osim tri minute na otvaranju treće četvrtine, sve ostalo je bilo jako dobro. Ovako moramo nastaviti dalje, nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji. Konačno smo svi zajedno na treningu što je jako važno, nadam se dobroj utakmici u nedjelju.”

Antonio Jordano, igrač Zadra:

“Odlična partija cijele ekipe. Morali smo se nakon loše igre protiv Cedevite Junior skupiti i pokazati da u Hrvatskom prvenstvu moramo dominirati. Mislim da smo svi skupa ozbiljno shvatili utakmicu, maksimalno smo ušli u utakmicu, pokazali smo da kad igramo kako treba i kad smo svi s fokusom u utakmici, da to može izgleda jako dobro.”

Hrvoje Vlašić, trener Sonik Puntamike:

“Čestitam Zadru na pobjedi i na dobroj igri. Zadar nas potpuno nadigrao, u prvom poluvremenu smo imali problema sa skokom, već na početku smo imali problema kad je Gospić pokupio tri faula. Mi smo jako loše zatvarali reket, tu smo dopustili puno napadačkih skokova Zadru. Mislim da smo dobro ušli u utakmicu, međutim kako je vrijeme išlo dalje jednostavno nismo mogli pratiti ritam i tu agresivnost koju je Zadar imao. Zaslužena visoka pobjeda Zadra. Mi imamo određene probleme, nismo na onom nivou na kojem smo bili. Na nama je sad da se stisnemo i da nastavimo raditi.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...