Zadarski kamatar (63) prijetio smrću 34-godišnjaku i obitelji pa iznudio 700 tisuća kuna u pet godina

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 63 godina kojeg se sumnjiči za više kaznenih djela.

Naime, sumnjiči ga se da je u razdoblju od 2015. do 2020. godine na području Zadra u namjeri protupravnog stjecanja imovinske koristi  ugovarao posudbe novca s 34-godišnjakom, koje su bile u nerazmjeru s onim što mu je oštećeni morao vratiti te kako bi naplatio dugovanja ozbiljno mu prijetio. Zbog straha za sigurnost sebe i svoje obitelji 34-godišnjak je isplaćivao novac na ime duga i kazni koje mu je nametnuo zbog kašnjenja u povratku duga. Na taj način ga je materijalno oštetio u iznosu većem od 700.000,00 kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga doma i osobnog vozila koje 63-godišnjak koristi te je pronađena automatska puška i 1014 komada različitog streljiva.

Oružje i streljivo su mu oduzeti te se protiv 63-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog kaznenih djela Lihvarski ugovor, Iznuda te Nedozvoljeno posjedovanje i izrada oružja i eksplozivnih tvari.

Također se protiv njega podnosi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...