70-godišnjak u Zadru i Ražancu držao čitav arsenal oružja, optužen da je prijetio ubojstvom supruzi

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 10. veljače 2021. ispitalo državljanina Republike Hrvatske (1951.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. u vezi st. 3. Kaznenog zakona, nasilja u obitelji.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 70-godišnjak od neutvrđenog dana u 2016. godini do 8. veljače 2021. u Zadru, u stanu u kojem živi zajedno sa svojom suprugom, protivno odredbi čl. 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, iako svjestan da takvo ponašanje može izazvati osjećaj straha, ugroze i poniženja kod supruge, pa pristajući na to, pod utjecajem alkohola učestalo verbalno napadao i vrijeđao suprugu te joj prijetio da će ju ubiti. Osnovano se sumnja da je 8. veljače 2021. oštećenici, u cilju da je ustraši, zaprijetio da će je teško tjelesno ozlijediti, a što je sve kod nje izazvalo osjećaj uznemirenosti, poniženosti i straha za vlastitu sigurnost, stoji u optužnici za 70-godišnjaka kod kojeg je pronađen i čitav arsenal oružja.

Osnovano se sumnja da je osumnjičenik 8. i 9. veljače 2021. u Zadru i Ražancu; iako svjestan da je zabranjeno držati vojno vatreno oružje i eksplozivne naprave; držao dvije poluautomatske puške s nastavkom za tromblone, okvire za streljivo za automatsku pušku, nekoliko ručnih bombi, jednu automatsku pušku, desetak detonatorskih kapisli i električnih detonatorskih kapisli, jednu bajonetu za vojnu pušku, jedan tromblonski nastavak za pušku, jednu tromblonsku trenutnu minu te više patrona gospodarskog eksploziva i više komada vojnog streljiva.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Sudac istrage nije prihvatio prijedlog državnog odvjetnika za određivanje istražnog zatvora te je podnesena žalba protiv rješenja suca istrage.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...