Ako brojke ostanu iste, od ponedjeljka otvaranje teretana i kave za van

Vlasnici kafića od 15. veljače moći će prodavati kave za van, baš kao što su to dosad mogli svi ostali, počevši od restorana, pekara, kioska i trgovina. Naravno, ako se nešto ne promijeni u ovih par dana.

Osim ugostitelja kojima se popuštaju mjere, od 15. veljače moći će raditi i teretane. Sve je to najavio jučer i premijer Andrej Plenković istaknuvši kako će “poslati određene signale koji se odnose na dvije domene, ugostiteljstvo i sport”.

Od izvora bliskog Stožeru Index doznaje da su brojke unatoč pojavi britanskog soja u Hrvatskoj zasad dobre, odnosno da padaju.

“Danas ćemo imati oko 370 novozaraženih. Što se tiče pojave britanskog soja, to su ljudi koji su se oko 20. siječnja zarazili i prošlo je već oko 3 tjedna od toga, a u tom razdoblju nama i dalje padaju brojke, što znači da ne možemo reći da je u dijelu gdje se pojavio taj mutirani soj isti i buknuo. No opet, treba biti na oprezu, ne može se reći i da je tih 300-tinjak novozaraženih ništa. Što se tiče novih sojeva virusa, HZJZ je dao jasnu uputu koji su to i te bismo slučajeve morali pratiti i vidjeti onda što je s tim”, rekao nam je izvor blizak Stožeru.

Podsjetimo, jučer je Ministarstvo zdravstva priopćilo da su potvrđena tri prva slučaja s britanskom mutacijom koronavirusa B.1.1.7. Uzorci su sekvencirani u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, a kasnije je na konferenciji za medije Stožera objavljeno kako je detektirano još osam slučajeva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...