Bernarda Pera: “Najdraže mi je kad sam kod kuće u Zadru. Sve mi se lijepo posložilo”

Zadranka Bernarda Pera, izvela je prvo veliko iznenađenje na Australian Openu kada je u prvom kolu izbacila nekadašnju prvu igračicu svijeta te osvajačicu Australian i US Opena Angelique Kerber.

Pera je trenutačno 66. tenisačica svijeta. Rođena je u Zadru, jedan dio života provela je u Zagrebu, ali je prije osam godina prihvatila američko državljanstvo. U razgovoru za Sportklub otkrila je kako je do toga došlo.

Otkrila je kako se osjeća nakon pobjede karijere: “Kasno sam zaspala, oko dva ujutro, nisam ni mogla jer sam dobila puno poruka, bilo je i poziva. Ajme, bilo ih je, oko 200-300 sigurno – i od ljudi koje poznajem, ali i od onih koje ne poznajem, svi su slali.

Najdraža mi je tatina čestitka – ništa posebno on ne mora napisati, osjećam da je ponosan i jako mi je drago zbog toga. Još malo procesuiram sve što se dogodilo, nisam ni svjesna potpuno što sam postigla, ali moram se spremiti za sljedeći meč i ne misliti više o tome.”

“Nismo imali dobre uvjete. U Zagrebu još i nekako, ali u Zadru nije bilo moguće igrati zimi. Bili smo bez dvorane pa smo morali trenirati vani, a to je nemoguće kada pada kiša. Zato smo preko zime otišli u SAD, da isprobamo kako je.

Tamo nam se svidjelo, pa smo ostali. Počela sam surađivati s njihovom federacijom, tako je sve krenulo. U SAD-u je sve sređeno, sve je na jednom mjestu, a imamo i obitelj tamo, pa nije bio problem prilagoditi se”, rekla je Pera.

Njen otac je Hrvat s američkim državljanstvom, a u domovinu se vratio devedesetih godina.

Kada su ju pitali žale li iz Hrvatskog teniskog saveza što ne igra za njih, kratko je prokomentirala: “Pitajte njih, ali vjerujem da žale.”

Ipak, Pera nije zaboravila otkud je potekla.

“Paše mi što više vremena provodim u Zadru, draže mi je kada sam kod kuće, više mojih je tamo, trener mi je iz Zadra, tako da mi se sve lijepo posložilo. Lovro (Rončević, trener) mi paše, miran je i kada ga pogledam, ne vidim na njemu paniku – on me odlično smiruje. Osim toga, sredio mi je igru, sada je urednija, nije razbacana kao što je bila ranije. Više igram planski, točno znam što treba učiniti”, pojasnila je svoj odnos prema rodnom gradu.

Kada su je upitali da se opiše kao osoba i igračica, rekla je: “Mislim da sam simpatična ljudima, volim se šaliti, pristupačna sam, a najveća mana mi je što imam kratke živce, dosta toga me odmah izbaci iz takta. Prilično sam agresivna tenisačica, imam jako brze udarce – puno je onih koji kažu da se dobro krećem, ali baziram igru na napadima s osnovne linije i volim biti blizu nje.

Željela bih popraviti izlazak na mrežu, da to ubacim u svoj repertoar. Nikada nisam imala nekog uzora, ali možda bih rekla Kvitova jer smo obje ljevoruke i najsličnija je onome što želim postići.”

“Pratim li KK Zadar? Naravno”, rekla je za kraj druženja s novinarima nakon pobjede karijere. Pera inače hoda s Kristijanom Krajinom (30), bivšim košarkašem Zadra, Šibenke i Cibone.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...