Nakon više od mjesec dana borbe; Mršić o iskustvu s koronom: “Počeo sam trenirati nakon izlaska iz bolnice, a onda se kašalj vratio u još gorem obliku”

Nakon hospitalizacije uslijed komplikacija izazvanih zarazom koronavirusom i još jedne duže stanke po preporuci liječnika, trener Veljko Mršić sutra će najvjerojatnije sjesti na klupu i podržati svoju momčad u dvoboju protiv Splita.

Za početak, trenera koji je u najboljim godinama (iako nas je odlučno ispravio kada smo mu kazali da je mlad), usto vrhunskog sportaša sa zdravim životnim navikama, upitali smo o iskustvu s Covid-om 19. Njegov primjer najbolji je dokaz da bolest može zakomplicirati život i osobama koje nisu imunokompromitirane.

Ne mogu sada reći da je iskustvo bilo toliko strašno, ali se odužilo. Imao sam visoku temperaturu, jak kašalj, zasićenost krvi kisikom pala je ispod 90 pa sam završio u bolnici. Tamo sam bio četiri dana i stanje mi se stabiliziralo. Ostali su kašalj i glavobolja, no ja sam se naglo vratio uobičajenom životu i treningu. Nisam imao dovoljno energije i opće stanje se opet pogoršalo. Kašalj se vratio u još gorem obliku. Ponovno su me stavili na kortikosteroide i tek sada mogu reći da mi je bolje. Jučer mi je baš bio zadnji dan terapije. Ova bolest nije bezazlena. Sa mnom je u bolnici bio mladić od 37-godina koji ranije nije imao nikakvih bolesti, a dobio je obostranu upalu pluća i još dodatne komplikacije, kazuje nam Mršić.

Njegovo odsustvo, na sreću, nije ostavilo traga na rezultatskom uspjehu momčadi.

Super je sve prošlo. Perinčić, Mandir, fizioterapeuti, svi su odradili odličan posao. Bio sam s njima u svakodnevnom kontaktu. Diskutirali smo o svim problemima unutar ekipe i pomogao sam telefonski koliko god sam mogao. U svakom slučaju, prebrodili smo ovo razdoblje baš onako kako smo htjeli, zadovoljno će trener.

Ekipu Zadra u narednom periodu čeka mnogo posla. Već sutra dočekujemo Split.

Već sam prisustvovao treninzima, a sutra ću najvjerojatnije sjesti na klupu. Idemo utakmicu po utakmicu. Split je ove godine odlična momčad, velikih ambicija i s tri reprezentativca, kaže nam kratko Mršić za kraj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...