Biograđanin iza rešetaka; Supruga 33-godišnjaku najavila razvod braka pa joj zaprijetio da će je ubiti!

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 3. veljače 2021. ispitalo hrvatskog državljanina (1988.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv osobne slobode prijetnjom.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 33-godišnjak od početka lipnja 2020. godine do 2. veljače 2021. u Biogradu na Moru; protivno odredbi čl. 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji; iako svjestan da takvo njegovo ponašanje može izazvati osjećaj ugroze, straha i poniženja kod njegove supruge, pa pristajući na to, svakodnevno joj upućivao ružne i pogrdne riječi te ju svakodnevno uznemiravao dolazeći ispred zgrade u kojoj oštećenica živi, a kada mu je ona najavila da želi razvod braka, uputio joj je prijetnje. Osnovano se sumnja da je 1. veljače 2021. prilikom susreta sa oštećenicom izvrijeđao ju i zaprijetio joj da će je usmrtiti te ju tjelesno ozlijedio, a osumnjičenikovo postupanje izazvalo je kod oštećenice osjećaj uznemirenosti, poniženja i straha za vlastitu sigurnost istovremeno ju dovevši u ponižavajući položaj i nanijevši joj laku tjelesnu ozljedu, stoji u optužnici.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Sudac istrage je prihvatio prijedlog državnog odvjetnika i odredio osumnjičeniku istražni zatvor.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...