Božinović na Stožeru: “Sigurno da mi 1. ožujka nećemo otvoriti sve kao što je bilo prije”

Danas je održana press-konferencija Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Članovi Stožera su govorili o cijepljenju i novom popuštanju mjera koje se očekuje za točno tjedan dana.

“Razgovori su već počeli ovaj tjedan, ključni razgovori u vladu idu sredinom tjedna. Sve ovisi o situaciji koja je dobra unatoč blagom porastu. Hrvatska je u samom vrhu zemalja EU kad govorimo o incidenciji, od nas su trenutno bolje samo dvije zemlje, to govori o povoljnoj situaciji. Naravno da moramo nastaviti pratiti sve što se događa i u Hrvatskoj i oko nje i u tom smislu ćemo razgovarati i s resornim ministrima i cilj nam je da se što više toga normalizira, da se što više ekonomskih aktivnosti pokrene. Sigurno da mi 1. ožujka nećemo otvoriti sve kao što je bilo prije, ali ako se ovakvi trendovi nastave razvijati, da ono što jesmo najavljivali, a to je mogućnost popuštanja, to postoji. Sad nije trenutak da budem konkretniji, bar ne prije ovih sastanaka koji nam slijede”, rekao je Božinović.

“Pratimo i lokalne situacije, ono što je bitno kad govorimo o lokalnim ili regionalnim zahtjevima stožera, uvijek je to na kraju odluka Nacionalnog stožera. Za svaku konkretni zahtjev lokalnih stožera odluku donosi Nacionalni stožer”, rekao je Božinović.

“Četiri dana je premalo da govorimo o trendu, imamo blagi porast. Mi sad u ovom trenutku možemo misliti da je to neka oscilacija, odnosno o stagnaciji pada. Vidjet ćemo kroz idućih nekoliko dana. Jedino se možemo nadati da je to jedna blaga oscilacija nakon koje će brojke nastaviti padati”, rekao je Capak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...