Božinović o popuštanju mjera: “Ne možemo znati 17. veljače kakva će situacija biti 28.”

U tijeku je press konferencija Nacionalnog stožera. Ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović, komentirao je moguće daljnje popuštanje mjera.

“Sve vezano za daljnja popuštanja smo komunicirali. Mi smo danas drugi dan novih mjera, treba vidjeti hoće li to utjecati na dnevnu epidemiološku sliku i trendove, koji su u blagom padu. Danas je 13 posto manje zaraženih, nego u srijedu prije tjedan dana. Ako tako nastavi, to nam otvara mogućnost novih mjera”, rekao je Božinović.

Komentirao je i stanje u Istarskoj županiji.

“Bilo je tih izjava jučer, kasnije su ih pojasnili. Oni će uputiti zahtjev Nacionalnom stožeru, ne može niti jedan stožer odlučivati o tome kad će primjenjivati mjere popuštanja. Nije problem lokalna inicijativa, ali kad se najavljuju mjere dobro je iskomunicirati ih s Nacionalnim stožerom. To je jedini ispravan put. Mi svaki dan dajemo poruke opreza i optimizma. Ne možemo znati danas kakva će situacija biti 28. veljače”, rekao je Božinović.

“Ne možemo znati 17. veljače kakva će nam biti epidemiološka situacija 28. veljače. Mi ćemo pred 1. ožujka biti u poziciji da promišljamo o tome možemo li i što dalje popuštati. Nećemo morati razmišljati o zaoštravanju ako se ovako nastavi. Na dnevnom redu, vi znate što je to, mi imamo najblaže mjere u Europskoj uniji. Svi koji dođu u Hrvatsku, prva reakcija im je kako u svojim državama mnogo toga ne mogu. Postoji razumijevanje da smo spustili brojke uz blage mjere. Mi možemo na ovaj način razgovarati na pressicama sve dok ne istekne rok do 28. veljače. Ako vas to zadovoljava, ponovit ću sve što govorim već mjesecima”, rekao je Božinović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...