Čišći otok; Sali ima novo komunalno vozilo, Ligutić: “Sljedeći korak je podjela kanti za miješani i razdvojivi otpad mještanima”

Komunalno društvo Mulić d.o.o. iz Sali od ovog tjedna u svom voznom parku broji novo komunalno vozilo.

Isporuku je ispred prostorija tvrtke Mulić d.o.o. izvršila tvrtka Tridion d.o.o. iz Zagreba, čime je završena glavna aktivnost projekta „Nabava komunalnih vozila – ZA ČIŠĆI OKOLIŠ“.

Navedeno vozilo doprinijet će povećanju udjela odvojeno prikupljenog komunalnog otpada u ukupnom komunalnom otpadu te tako doprinijeti oporabi otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagališta.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 693.500,00 kuna. Europska unija iz Kohezijskog fonda sufinancira ga je iznosom od 589.475,00 kuna.

”Nabava ovakvog tipa kamiona za sakupljanje razdvojivih vrsta otpada nam je neophodna da bi zaokružili cijelu priču implementacije novog sustava gospodarenja otpadom za područje Općine Sali koji će pružiti bolju i kvalitetniju uslugu našim otočanima i svim našim korisnicima. Spremnici za odvojivi otpad već su postavljeni na javne površine, a sljedeći korak je podjela kanti za miješani komunalni otpad i razdvojivi otpad svim našim korisnicima. Naravno, krenut ćemo i na edukaciju mladih i onih nešto starijih otočana kako pravilno razdvajati otpad, a sve u cilju očuvanja čistog mora i prirodnih ljepota našeg Dugog otoka.“, pojasnio je Stjepan Ligutić, direktor Mulić d.o.o.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...