Danas završava zimski lovostaj, a već od srijede možemo očekivati prve srdele na ribarnicama

Do 15. veljače u 24.00 na snazi je razdoblje privremene obustave ribolova okružujućom mrežom plivaricom – srdelarom. Navodi se to na službenim stranicama Uprave ribarstva.

Zimskom lovostaju, koji je na snazi bio od prvog dana ove godine, bliži se kraj.

Napokon će siromašna ponuda ribarnica diljem Jadrana oživjeti a već od srijede očekuju se prvi ulovi tako omiljene ribe našeg naroda – srdele.

Iako je lovostaj ove zime trajao kraće nego drugih godina, mnogi u svojoj ponudi nisu imali dubokosmrznute srdele, pa ih ljubitelji ove zdrave, ukusne i jeftine morske delicije jedva čekaju.

Ribari se pripremaju za nastavak poslovanja, točnije, njegov ovogodišnji početak. Sve je spremno, jer oprema i brodovi su u vrijeme pauze bili na remontu. Jednom kada krene ulov za takve stvari ionako neće biti vremena.

Količina ribe je ograničena do kraja veljače. U obavijestima Uprave za ribarstvo stoji kako “u razdoblju od 16. veljače u 12 sati do kraja veljače na snazi je ograničenje ukupnog ulova svih vrsta po plovilu koje iznosi 40 tona”.

No činjenice govore kako ovu količinu teško koji brod može uloviti. Osim skromnijih zimskih ulova, malo je i radnih dana, a ako ribarima vrijeme ne bude na volju, onda je količina daleko manja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...